A|A|A
kinderneurologie

 

 

 

 

 Ziektenbeelden

Vraag om informatie

Gastenboek

Van A tot en met Z

Praktische links

Contact met ouders

Mijn naam is Jolanda Schieving.

Ik ben als kinderneuroloog werkzaam in het Amalia kinderziekenhuis/Radboudumc in Nijmegen.
Samen met mijn collega’s Corrie Erasmus, Charlotte Haaxma en Michel Willemsen vorm wij een hecht en enthousiast team, dat kinderen met veel uiteenlopende kinderneurologische aandoeningen behandelt.
Alle kinderen met een kinderneurologische aandoening kunnen bij mij terecht. Ik zie in het bijzonder de kinderen met bewegingsstoornissen, kinderen met een erfelijke aangeboren aandoening/ ontwikkelingsachterstand, kinderen met het syndroom van Cowden en kinderen met neurofibromatose of andere neurocutane aandoeningen Ook ben ik als arts verbonden aan het kindercomfortteam, een team wat kinderen in de palliatieve fase van hun behandeling begeleidt.

Tijdens mijn opleiding tot kinderneuroloog in het Sophia Kinderziekenhuis/ Erasmus MC in Rotterdam merkte ik dat er veel behoefte is aan informatie in begrijpelijke taal over kinderneurologische aandoeningen. Omdat deze informatie niet te verkrijgen was, ben ik deze informatie zelf gaan schrijven.

Geleidelijk aan ontstond het idee om deze informatie op internet te zetten, zodat deze informatie niet alleen voor ouders/verzorgers, maar ook voor andere mensen beschikbaar zou zijn.
Zo heb ik in 2007 de website www.kinderneurologie.eu opgericht.
Langzaam aan is er steeds meer informatie op de website gekomen. Ik probeer de site ook nog steeds verder uit te breiden en de informatie up-to-date te houden.
Vanaf 2009 is er ook een forum aan de site gekoppeld, onder het kopje contact met andere ouders, waardoor ouders met elkaar in contact kunnen komen en informatie kunnen uitwisselen.

De vele enthousiaste reacties die ik heb gekregen van kinderen, ouders, verpleegkundigen en artsen geven aan dat er duidelijk behoefte is aan deze site en motiveren me om door te gaan met het verder ontwikkelen van deze site.
Hiervoor wil ik jullie ook allemaal hartelijk bedanken.

Vaak krijg ik ook vragen van ouders/verzorgers over hun eigen kind. Helaas kan ik deze vragen niet beantwoorden, hoe moeilijk ik dat soms ook vind. We zouden anders een behandelrelatie aangaan samen en een goede behandelrelatie kan niet uitsluitend bestaan aan contact per email. Ik adviseer u zeker om uw vragen te stellen aan de behandelend kinderneuroloog, kinderarts of neuroloog.

Ik hoop samen met u nog vele jaren gebruik te mogen maken van deze website.

Met vriendelijke groeten

Jolanda Schieving

Laatst bijgewerkt: 5 september 2018

 

Hier is ruimte voor
Uw verhaal

Heeft uw kind nog andere symptomen, laat het ons weten.