A|A|A
kinderneurologie

 

 

 

 

 Ziektenbeelden

Vraag om informatie

Gastenboek

Van A tot en met Z

Praktische links

Contact met ouders

In het zonnetje

 

Kinderen met een beperking zullen vaker geconfronteerd worden met ziekenhuisopnames, doktersbezoeken, onderzoeken en behandelingen. Ook kunnen ze niet alles doen wat voor veel kinderen gewoon is en kinderen met een beperking ook graag zouden willen doen.Natuurlijk kunnen kinderen met een beperking ook heel veel wel doen.Maar toch mogen kinderen met een beperking best eens extra verwend worden en in het zonnetje gezet worden. Net als de broertjes, zusjes, vaders, moeders en andere familieleden.

Er bestaan speciale stichtingen en vrijwilligers die zich hier mee bezig houden. Hieronder staat een lijst met initiatieven. Deze lijst zal niet volledig zijn. Mocht u een initiatief kennen die niet voorkomt in deze lijst, laat het ons dan weten via info@kinderneurologie.eu. Als het initiatief past binnen de kinderneurologiesite dan zullen wij de gegevens op deze site plaatsen.

 

www.doeeenwens.nl
(Stichting die wensen vervuld van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte)

www.opkikker.nl
(Stichting de Opkikker organiseert verwendagen voor langdurig zieke kinderen en hun familie)

www.kinderwensmobiel.nl
(De kinderwensmobiel verzorgt met een eigen ambulance dagje uit voor acuut of chronisch zieke kinderen die niet met eigen vervoer een dagje weg kunnen)

www.villapardoes.nl
(Villa Pardoes organsieert een gratis vakantie speciaal voor kinderen met een levensbedreigende ziekte en de andere gezinsleden)

www.piraatvanmuiden.nl
(Piraat van Muiden heeft als doel om kinderen met een levensbedreigende of chronische ziekte een dagje uit te bezorgen. Het gehele gezin staat hierin dan ook centraal)

www.gijsjeeigenwijsje.nl
(Site van een stichting van de ouders van Gijs die er graag voor willen zorgen dat gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte even lekker een gratis weekje weg kunnen)

http://tnachtlampje.nl/home/
(Site van vrijwilligers die kinderen en hun ouders met een ongeneeslijke ziekte een positief moment willen bezorgen door middel van een attentie of een leuke activiteit)

www.mezzo.nl
(dag van de mantelzorg elk jaar in november)

www.moedersvoorelkaar.nl
(een verwendag voor moeders met een kind met een handicap door andere moeders)

www.nsgk.nl
(zomerse picknick in Dolfinarium Harderwijk voor gezinnen met een gehandicapt kind)

www.kanjerinhetzonnetje.nl
( Stichting Kanjer in het Zonnetje organiseert Kanjerdagen voor kinderen die harder moeten knokken dan leeftijdsgenootjes.Met de hulp van sponsoren en vrijwilligers, worden kinderen met een ziekte, handicap of uit een ontwrichte gezinssituatie getrakteerd op een onvergetelijke dag.)

www.trucktourtilburg.nl
(Jaarlijkse dag in Tilburg waarbij kinderen en jongeren met een handicap meemogen op een vrachtwagen voor een rit rondom Tilburg)

www.trucktourbolsward.nl
(Jaarlijkse dag in Bolsward waarbij kinderen en jongeren met een handicap meemogen op een vrachtwagen voor een rit rondom Bolsward)

www.shamajo.nl
(Stichting die wensen vervuld van kinderen van vier jaar en ouder die vanaf hun geboorte ernstig meervoudig gehandicapt zijn)

www.cliniclowns.nl
(De cliniclowns vrolijken zieke kinderen in ziekenhuizen, revalidatiecentra en soms ook thuis op)

www.regenboogboom.nl
(Stichting die kinderen die ziek zijn, een handicap hebben of zieke ouders hebben helpt en begeleidt om weer kind te zijn, weer vrolijk te kunnen zijn en weer te kunnen vertrouwen in eigen kracht aan de hand van verhalen over het regenboombos)

www.deoppepper.nl
(Stichting die wensen vervuld voor kinderen en volwassenen met een chronische ziekte in de omgeving van Amsterdam, Hilversum, Utrecht)

www.dreamfoundation.nl
(Stichting die dromen vervuld voor volwassenen die levensbedreigend ziek zijn en nog maar een jaar of minder te leven hebben)

www.stichting-danielle.nl
(Stichting die wensen vervuld voor ongeneeslijk ziekte jong volwassenen met kanker tussen de 18 en 30 jaar)

www.villarozerood.be/NL/home.html 
(Huis in Belgie waar ouders van een kindje die veel zorg nodig heeft tijdelijk een deel van de zorg uit handen kunnen geven om op adem te kunnen komen, kan via PGB voor een deel worden vergoed)

 

 

Hier is ruimte voor
Uw verhaal

Heeft uw kind nog andere symptomen, laat het ons weten.