A|A|A
kinderneurologie

 

 

 

 

 Ziektenbeelden

Vraag om informatie

Gastenboek

Van A tot en met Z

Praktische links

Contact met ouders

Begeleiding broertjes/zusjes

 

Het is een ingrijpende gebeurtenis wanneer je broertje of zusje komt te overlijden. Ieder kind beleeft en verwerkt dat op zijn of haar eigen manier. Als ouder, andere familielid of omstander probeer je een kind hier zo goed mogelijk bij te helpen.
Op de onderstaande sites kunt u informatie vinden die kan helpen om het verlies van een broertje of zusjes een plek te geven in het leven.

De Nederlandse vereniging van ouders van een overleden kind heeft een speciale werkgroep die zich richt op broertjes en zusjes tussen de leeftijd van 15 en 30 jaar.

Organisatie in de wolken heeft brochures, boeken en andere materialen die kinderen en jongeren die iemand verloren hebben kunnen ondersteunen bij het verwerken van een verlies. Ook stichting achter de regenboog helpt bij verliesverwerking van kinderen en jongeren. Zo organiseren ze regenboogweekenden en is het mogelijk telefonisch contact te hebben.
Stichting kind en rouw maakt informatiemateriaal over rouw en verliesverwerking bij kinderen.

Via de site www.broertjezusje.com kunnen kinderen in contact komen met andere kinderen die ook een broertje of zusje verloren hebben om elkaar zo te kunnen helpen.

De site jongeren in de rouw richt zich op jongeren tussen de 14 en 30 jaar die een dierbare verloren hebben.

Er bestaat een speciale website met informatie hoe op een basisschool kan worden omgegaan met het overlijden van een leerling. Ook speciaal voor broertjes en zusjes die op school zitten.

 

 

Mocht u een tip hebben voor een nuttige site, mail het ons dan op info@kinderneurologie.eu. Indien de verwijzing past in de context van deze site dan zullen wij de link plaatsen. De kinderneurologie.eu is niet aansprakelijk voor de inhoud van de hiergenoemde links.

 

Hier is ruimte voor
Uw verhaal

Heeft uw kind nog andere symptomen, laat het ons weten.