A|A|A
kinderneurologie

 

 

 

 

 Ziektenbeelden

Vraag om informatie

Gastenboek

Van A tot en met Z

Praktische links

Contact met ouders

Vakantie

Voor alle kinderen is het leuk om op vakantie te gaan. Voor kinderen met een beperking vergt dit soms wat meer organisatie. Er bestaan diverse organisaties die vakanties organiseren voor gezinnen met een kind met een beperking.

Er bestaan ook mogelijkheden voor kinderen om zelfstandig op vakantie te gaan. Mogelijkheden hiervoor zijn logeerhuizen, maar ook speciale organisaties die vakanties organiseren voor kinderen met een beperking met speciale begeleiding.

Enkele tips voor vakanties vindt u hier vermeldt:

Aangepaste vakanties
www.nbav.nl
(overkoepelende organisatie van alle vakantieaanbieders voor mensen met een handicap, geven een handige blauwe gids uit)
www.wielewaal.nl
(vakantie mogelijkheden voor kinderen vanaf 6 jaar met een lichamelijke beperking, meervoudige beperking, ADHD of autisme
www.villapardoes.nl
(Villa Pardoes organsieert een gratis vakantie speciaal voor kinderen met een levensbedreigende ziekte en de andere gezinsleden)
www.gijsjeeigenwijsje.nl
(Site van een stichting van de ouders van Gijs die er graag voor willen zorgen dat gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte even lekker een gratis weekje weg kunnen)
www.wigwamvallei.nl
(Kampeervakanties in Nederland voor gezinnen met een kind met een lichamelijke handicap)
www.stichtingtantelenie.nl
(vakantie voor gezinnen met een ernstig ziek kind in Molenhoek)
www.colombinehuis.nl
(vakantiehuis In Biddinghuizen voor gezinnen met een kind met een ernstige beperking)
www.vgw-online.nl
(wintersportvakanties voor gezinnen met een kind met een beperking)
www.villadegoudenzon.nl
(Vakantiezorgvilla in Doesburg voor gezinnen met ernstig zieke kinderen waarbij een team van vrijwilligers veel persoonlijke aandacht kan geven aan alle gezinsleden, verpleegkundige ondersteuning mogelijk)

 

Buitenland

Frankrijk
www.puylagorge.eu
(een camping in de buurt van Lignac ingericht voor mensen met een beperking en met animatie voor kinderen met een beperking


 

Mocht u een tip hebben voor een nuttige site, mail het ons dan op info@kinderneurologie.eu. Indien de verwijzing past in de context van deze site dan zullen wij de link plaatsen. De kinderneurologie.eu is niet aansprakelijk voor de inhoud van de hiergenoemde links.

 

Laatst bijgewerkt: 23 maart 2022 voorheen: 7 april 2018

 

 

Hier is ruimte voor
Uw verhaal

Heeft uw kind nog andere symptomen, laat het ons weten.