A|A|A
kinderneurologie

 

 

 

 

 Ziektenbeelden

Vraag om informatie

Gastenboek

Van A tot en met Z

Praktische links

Contact met ouders

Lezen en voorlezen

 

Voorgelezen worden en zelf lezen is een belangrijk onderdeel om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Samen lezen is een moment van bij elkaar zijn, van luisteren en van kijken naar mooie platen. Kinderen kunnen zich even inleven in de wereld van een ander kind of dier.

De meeste (voor)leesboeken voor kinderen gaan over andere kinderen die geen beperking hebben. De situaties en avonturen die in de boeken voorkomen zijn vaak ook herkenbaar voor kinderen met een beperking. Daarnaast kan het fijn zijn om ook boeken te lezen die gaan over andere kinderen met een beperking. Om te weten dat er ook andere kinderen zijn met een beperking en om te lezen wat dat voor die kinderen betekent.

Voor kinderen die slechtziend of blind zijn, hebben de anders lezen bibliotheken (www.lsb.nl) boeken in braille of gesproken boeken.

Hieronder staat een lijst met boeken die gaan over kinderen met een beperking, over ziekenhuis of over dokters. Deze lijst zal niet volledig zijn. Mocht u een boek kennen die niet voorkomt in deze lijst, laat het ons dan weten via info@kinderneurologie.eu. Als het boek past binnen de kinderneurologiesite dan zullen wij de gegevens op deze site plaatsen.

Onderstaande boeken kunt u vinden in de bibliotheek (www.bibliotheek.nl), in het ziekenhuis of bij de boekhandel bij u in de buurt of op internet.

Wij wensen u samen met uw kinderen veel leesplezier.

 

Er is een indeling gemaakt naar onderwerpen, van elk boek zijn de titel, schrijven, uitgever en het ISBN nummer weergegeven. Waar mogelijk is een korte toelichting gegeven over de inhoud van het boek.

 

De verschillende thema’s zijn:

- ziek zijn algemeen

- ziekenhuis

- epilepsie

- hoofdpijn

- spierziekten

- ongeval

- hersentumoren en kinderkanker

- ziekten van de bloedvaten

- handicap

- gedragsproblemen

- slechthorendheid/doofheid

- slechtziendheid/blindheid

 

Hier is ruimte voor
Uw verhaal

Heeft uw kind nog andere symptomen, laat het ons weten.