Kind met extreem sociale angst

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Ingie91!
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 aug 2022, 14:51

Kind met extreem sociale angst

Bericht door Ingie91! »

Hoi,

Ik probeer even wat herkenning te zoeken. Onze zoon is 16 maanden oud. Vanaf de geboorte is hij al extreem onrustig. Slaan met armpjes, overstrekken en ontroostbaar huilen. Hij loopt nu achter in zijn motorische ontwikkeling, en zegt ook nog geen woordjes. Hij fladdert veel met zijn armpjes, en kan soms heel erg in gedachten zijn waardoor je moeilijk zijn aandacht krijgt. Wel zoekt hij zelf veel contact en lacht hij veel.
Echter kunnen wij niet normaal met hem op visite. Hij raakt overal overstuur van. Wil niets van andere mensen weten, zelf zijn oom en opa mogen niet in de buurt komen. Hij raakt dan volledig overstuur. Dit gebeurt vrijwel overal. Waardoor we eigenlijk nergens met hem naartoe kunnen. Hij lijkt echt een sociale angst te hebben. Iemand die dit herkent?
Plaats reactie