Contact gezocht met ouders van kinderen van syndroom van Tourette

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
IlseJ
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 mei 2014, 14:37

Contact gezocht met ouders van kinderen van syndroom van Tourette

Bericht door IlseJ »

Goedemorgen! Ik ben op zoek naar ouders van kinderen die ook de diagnose syndroom van Tourette hebben. Onze dochter van 8 heeft 2,5 geleden deze diagnose gekregen en gelijk op medicatie gezet. Dit sloeg toen aan maar we merken nu naarmate ze ouder wordt dat de tics toch weer frequenter naar de voorgrond komen. Graag zou ik in contact komen met ouders die in dezelfde situatie zitten om ervaringen te kunnen delen. Groeten, Ilse
GrietR
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 dec 2018, 22:48

Re: Contact gezocht met ouders van kinderen van syndroom van Tourette

Bericht door GrietR »

Dag Ilse,
Bij onze dochter van 8 is nu ook Tourette vastgesteld. We hebben een 2-tal maand Dixarit gegeven. We merkten dat haar gemoedstoestand heel fel achteruit ging. Ze werd heel vlak in haar emoties. Ze kreeg 3 pilletjes/dag. Wat positief was, dat ze eindelijk probleemloos insliep. Nu we de Dixarit gestopt zijn, zijn de tics heftiger. Het duurt gemiddeld 2u tegen ze in slaap ligt. De tics beginnen terug zwaar door te wegen. Wij zijn ook op zoek naar ouders hun verhaal en ervaringen... tips naar inslapen toe? Al bijna alle homeopatische wegen bewandeld... valeriaan is ze allergisch voor...
Bibbi
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 dec 2018, 22:28

Re: Contact gezocht met ouders van kinderen van syndroom van Tourette

Bericht door Bibbi »

Hoi,
Ik ben ook op zoek naar ouders om ervaringen mee te wisselen. Maar mijn zoon is inmiddels 12 en gediagnosticeerd met ADHD, Autisme,OCD en Tourette. Vooral de December maand is vreselijk maar dat herkennen jullie vast.
Problemen met inslapen kan verholpen worden door melatonine en dit is een lichaamseigen stof.
Momenteel heeft hij veel last van vocale tics om de 3 seconden een soort van harde kuch. Waar wij als gezin soms helemaal gek van worden. Daarnaast last van dwanggedachten en dwanghandelingen. Waar je niet in mee mag gaan als ouders maar je kind dan zo angstig ziet worden en gespannen dat ik soms toch zwicht.
Hoor graag van jullie terug.

Groetjes Bibbi
Mrish
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jun 2019, 23:17

Re: Contact gezocht met ouders van kinderen van syndroom van Tourette

Bericht door Mrish »

Hoi Bibbi, hier ook een moeder van een 11 jarige dochter met Tourette en adhd. Hoe gaat het inmiddels met jullie?
Groeten Mariska
MarijkevdVelde
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 aug 2019, 13:57

Re: Contact gezocht met ouders van kinderen van syndroom van Tourette

Bericht door MarijkevdVelde »

Hallo,

Ik ben een moeder van een 12 jarige jongen met Tourette en Adhd en OCD. Hij heeft het nu al 4 jaar en we merken dat hij nu een hele heftige periode met heel feel tics doormaakt. Zowel motorisch als vocaal. Hij heeft methylfedidaat en clonidine. Ook hebben we gedragstherapie geprobeerd. Niets schijnt te helpen! Soms even en dan komt het weer heel heftig terug. Hij heeft aan het einde van het schooljaar een aantal weken moeten verzuimen van school omdat hij niet kon functioneren. Het zielige is dat hij mega slim is en op sommige vlakken hoogbegaafd. Hij gaat nu naar de tweede van het Gymnasium. Toch zijn wij (zijn ouders) ten einde raad. Als de tics in deze hoedanigheid zo door gaan, kan hij helemaal niet meer functioneren op school ben ik bang. Soms worden we als gezin (inclusief broertje) helemaal gek van zijn tics en andere gedragsproblemen. Wie herkent dit en heeft tips voor ons?????
Jeanette1977
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 mar 2020, 17:29
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Contact gezocht met ouders van kinderen van syndroom van Tourette

Bericht door Jeanette1977 »

Mijn vriendin Linda is ook op zoek naar personen. Linda David is op zoek naar mensen met het syndroom van tourette voor gratis behandeling met de LTA therapie. Er wordt gratis hulp geboden totdat alle symptomen van tourette verdwenen zijn. LTA (Liberty Truth Ability) is een alternatieve therapie, ontworpen door Linda David. Alle tics die bij tourette horen worden met deze therapie volledig genezen. In ruil voor de gratis behandeling voor het syndroom van tourette wordt er van je verwacht dat je verslagen maakt met daarin het genezingsproces van de stoornis. De resultaten komen op internet te staan als voorbeeldbehandeling. Op lta-gefilmde-behandelingen zijn voorbeelden te zien van mensen die baat hebben gehad bij LTA therapie. Als je geïnteresseerd bent in een gratis behandeling voor tourette en wilt weten hoe het concreet in zijn werk gaat kun je kun je meer info lezen op onze website.
https://onlineapotheek.co - DE internet apotheek van Nederland
JannekeSmeyders1991
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 jun 2021, 07:32
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Contact gezocht met ouders van kinderen van syndroom van Tourette

Bericht door JannekeSmeyders1991 »

Onze online steungroepen zijn een geweldige kans voor de TS-gemeenschap om met elkaar in contact te komen. De groepen worden gehouden op het interactieve videoplatform Zoom. Onze manager vrijwilligerswerk en diensten Emma faciliteert de groepen voor ouders, volwassenen en tieners.
https://onlineapotheek.io/ is DE internet apotheek zonder recept
apotheekzonderrecept
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 aug 2021, 08:43
Locatie: Amsterdam, Nederland
Contacteer:

Re: Contact gezocht met ouders van kinderen van syndroom van Tourette

Bericht door apotheekzonderrecept »

Ingrid Holvoet is op zoek naar mensen met het syndroom van tourette voor gratis behandeling met de LTA therapie. Er wordt gratis hulp geboden totdat alle symptomen van tourette verdwenen zijn. LTA (Liberty Truth Ability) is een alternatieve therapie, ontworpen door Ingrid Holvoet. Alle tics die bij tourette horen worden met deze therapie volledig genezen. In ruil voor de gratis behandeling voor het syndroom van tourette wordt er van je verwacht dat je verslagen maakt met daarin het genezingsproces van de stoornis. De resultaten komen op internet te staan als voorbeeldbehandeling. Op lta-gefilmde-behandelingen zijn voorbeelden te zien van mensen die baat hebben gehad bij LTA therapie. Als je geïnteresseerd bent in een gratis behandeling voor tourette en wilt weten hoe het concreet in zijn werk gaat kun je kun je meer info lezen op gratis-therapie.
https://apotheekzonderrecept.co/ is de #1 apotheek in Nederland voor medicijnen zonder recept.
Plaats reactie