Cefaal hematoom

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Gast

Cefaal hematoom

Bericht door Gast » 30 sep 2009, 04:27

Onze zoon (4 maanden) heeft een verkalkt cefaal hematoom. De artsen adviseren deze operatief te verwijderen, omdat hij niet vanzelf weg zal gaan en ook op latere leeftijd nog erg zichtbaar zal zijn.
Wie heeft er ervaring met een dergelijke operatie?

Sabine-76

Re: Cefaal hematoom

Bericht door Sabine-76 » 10 apr 2011, 12:18

Hallo,

Ik vroeg mij af of u uiteindelijk nog voor een operatie heeft gekozen bij uw zoontje? En zo ja, hoe is dit gegaan?
Onze zoon van nu 8 maanden had na zijn geboorte 2 flinke cefaal hematomen op zijn hoofdje. Nu zijn deze bulten nog steeds zichtbaar. Natuurlijk wel al een stuk minder dan dat het was, maar zijn hoofdje ziet er nu wel wat "vierkant" uit. Ik hoorde dat deze verkalkingen weggehaald kunnen worden, maar ik twijfel erg.

Daarom ben ik erg benieuwd naar uw reactie!

Groeten Sabine

Peet

Re: Cefaal hematoom

Bericht door Peet » 13 jul 2012, 16:28

Zelfde hier. Nu 6 maanden en twee dikke bulten. Is er iets aan te doen, zonder risico?

Brieziet1

Re: Cefaal hematoom

Bericht door Brieziet1 » 21 okt 2012, 17:15

Onze zoon is inmiddels 4,5 en zijn verkalkte cefaal hematoom is nauwelijks nog te zien. Nu is zijn haar ook wat langer, maar ook als het heel kort is zie je het amper nog.

Hij had een flink ei achter op zijn hoofd/rechts. Dat is heel lang heel erg zichtbaar geweest, maar naarmate de schedel groeide werd het minder zichtbaar. Eigenlijk was ik de enige die het nog kon zien. Nu kan ik het nog een heel klein beetje voelen als ik over zijn bolletje aai.

Ik weet niet of jullie er nog iets aan hebben laten doen, wij in ieder geval niet en het is nu eigenlijk niet meer te zien.

In het ziekenhuis zeiden de verpleegkundigen eerst dat het met een paar weken wel weg zou zijn, de kinderarts die ik het later vroeg toen we er voor iets anders waren zei meteen.. nou reken maar op een paar jaar... Hij heeft gelijk gekregen.

Lynn81

Re: Cefaal hematoom

Bericht door Lynn81 » 27 nov 2012, 20:57

Hallo,

mijn zoontje van 2 maanden zou ook een verkalkt cefaal hematoom hebben volgens de neurochirurg. Nu wil zij daarvoor een CT scan met 3D schedel reconstructie laten doen, maar ik vind hem hiervoor nog zo ontzettend klein.

Heeft iemand hier ervaring mee of het zelf bij hun kindje ook moeten doen?

Gast

Re: Cefaal hematoom

Bericht door Gast » 16 dec 2012, 18:31

Hallo,

Mijn dochter van ruim anderhalf heeft een verbeend cefaal hematoom.
Hiervoor heeft ze met negen maanden een ct-scan gehad en met anderhalf jaar een MRI-scan.
Deze zijn gedaan om er zeker van te zijn dat er niks met de schedelnaden aan de hand was.
Dit was gelukkig met haar niet het geval.
De " bult " zal niet meer verdwijnen, kan wel verwijderd worden. Ons is geadviseerd om dit evt. op latere leeftijd te doen echter het is niet noodzakelijk omdat de bult geintegreerd is met de schedel en geen kwaad kan.
Hopelijk zal met het groter worden van haar hoofdje de bult optisch kleiner worden, ze heeft een bult op haar hoof ter grote van een flink ei.

Andere gast

Re: Cefaal hematoom

Bericht door Andere gast » 13 jul 2013, 14:49

Gast schreef:Onze zoon (4 maanden) heeft een verkalkt cefaal hematoom. De artsen adviseren deze operatief te verwijderen, omdat hij niet vanzelf weg zal gaan en ook op latere leeftijd nog erg zichtbaar zal zijn.
Wie heeft er ervaring met een dergelijke operatie?
Beste "Gast",

Mijn zoon van 1 jaar heeft dit ook. Ik hoop dat het nog minder wordt, maar ik reken er niet op. De kinderartsen die ik hierover gesproken heb, hebben aangegeven dat opereren zelden gebeurt. Dit is behoorlijk in tegenspraak met het advies dat u heeft gekregen. Ik zou graag in contact komen met de artsen die u dit advies hebben gegeven. Kunt u mij de contactgegevens doorgeven, graag via vaklul@yahoo.com? Alvast vriendelijk bedankt!

Queens

Re: Cefaal hematoom

Bericht door Queens » 06 dec 2013, 00:26

Hoi ouders!

Mijn zoon van twee maanden heeft ook een verkalkt cefaal hematoom achter op zijn hoofd links. De artsen en vk zeggen ook dat deze naar weken of maanden van zelf zal verdwijnen en dat ik er dus niks aan kan doen op dit moment.
Helaas krijgt zijn hoofdje er aan de linkse kant een vierkante vorm van.
Hoe gaat het nu met het hoofdje van jullie kids?
Is opereren een optie en hebben jullie daar nu al ervaringen mee?
Ik hoor het graag want ik ben er toch er bezorgd over...

Groetjes,
M.

Gast

Re: Cefaal hematoom

Bericht door Gast » 12 jan 2014, 20:08

Queens, ben je al wijzer geworden? Mijn zoontje is bijna 11 weken oud en had vanaf de geboorte een hele grote bult van 6 bij 6 cm volgens de kinderarts.
Hij os de laatste vier weken iets geslonken, maar hij zit er nog overduidelijk en is nu ook erg hard.
Het kleiner worden is ondertussen ook gestopt. Ik maak me ook wel zorgen want zijn hoofdje is onder de bult erg afgeplat. De kinderarts blijft zeggen dat het tijd nodig heeft, maar als ik de verhalen lees/hoor over verkalking heb ik mijn vraagtekens erbij,

gast

Re: Cefaal hematoom

Bericht door gast » 23 jun 2014, 22:47

Mijn zoon, inmiddels bijna 11 jaar oud, had na de geboorte ook een enorm cephaal hematoom dat uiteindelijk verkalkt is. Hij is geboren middels een vacuumbevalling. Hij was een sterrenkijker en ruim 9 pond. Aan de rechterkant precies boven op zijn hoofd ontstond een enorme bult. In de eerste maanden zijn er veel onderzoeken geweest en gelukkig was er medisch gezien niets aan de hand. Ik kan jullie geruststellen, uiteindelijk groeit het hoofd, er komt meer haar en nu heeft hij nog een half ei op zijn hoofd, je ziet er niets van.
Niet opereren!

Plaats reactie