Nachtelijke angsten met zeuraanvallen

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
A-Nagtegaal
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 jul 2021, 10:56

Nachtelijke angsten met zeuraanvallen

Bericht door A-Nagtegaal »

Hoi iedereen,

Wat fijn om een forum als dit tegen te komen en mijn verhaal te kunnen delen. We zitten hier met onze handen in het haar wat betreft onze driejarige peuter. Hij huilde als baby als extreem veel en extreem luid, en dan was de enige manier om hem stil te krijgen (soms hielp het ook niet) om hem aan de borst van zijn moeder te leggen. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een nieuwsgierige, grappige driejarige die ontzettend van praten houdt. Hij heeft regelmatig tantrums maar dat zien we niet als iets problematisch. Hij is een kind dat niets aan zich voorbij laat gaan en elke scheet opmerkt en tja, dat moet ook allemaal verwerkt worden. Wat me wel zorgen baart zijn zijn nachtelijke angsten, die met de nacht erger lijken te worden (maar, soms is het ook een hele periode weg).

In tegenstelling tot wat ik vaak lees over nachtangst schreeuwt ons zoontje vaak wel om iets concreets. Ja, het begint met onverstaanbaar gekrijs, niet getroost willen worden (dat proberen we inmiddels ook niet meer, we gaan gewoon bij hem zitten) en soms ook naar "iets" wijzen en slaan dat er niet is. Maar na een minuut of tien begint hij te schreeuwen om iets dat hij wil, en dan begint eigenlijk pas de echte ellende. Hij schreeuwt om.. noem maar op: dat hij zijn pyjama uit wil, sokken aan, nieuwe knuffel, uit bed, chocola.. je kunt het zo gek niet bedenken. Natuurlijk gaan we er niet op in of in mee, hij krijgt nooit zijn zin. Ik zeg hem altijd: ik ben bij jou, het is nacht en in de nacht gaan we slapen.

We hebben alles geprobeerd, maar niets helpt om hem uit zo'n bui te krijgen. De buren zijn inmiddels woest op ons, wat het ook allemaal niet makkelijker maakt. Vannacht heeft hij 1,5 uur moord en brand geschreeuwd, werkelijk, alsof hij in de ergste pijnen verkeerde. Soms bedaart hij naar een tijd, dan gaan we terug naar bed, en dan begint het weer helemaal opnieuw.

Zijn er ouders die deze situatie herkennen, en misschien advies voor ons hebben? We hebben nu het punt bereikt waarop we hulp willen gaan zoeken, omdat we de slapeloze nachten niet aan kunnen. Soms duurt het tot drie uur, en dan moeten we om half zeven alweer op.

Hij heeft een heel goed en consequent (slaap)ritme, we hebben zelfs een speciale 24-uursklok zodat de dagen voor hem inzichtelijk worden, dus daar kan het niet aan liggen.

Ik hoor het heel graag!
Bloempje92
Berichten: 4
Lid geworden op: 06 sep 2021, 13:20

Re: Nachtelijke angsten met zeuraanvallen

Bericht door Bloempje92 »

Mijn dochter had pavor nocturnes, misschien kun je eens lezen wat het inhoud

https://www.kinderneurologie.eu/ziektebeelden/slaap/pavornocturnus.php

vaak werd mijn dochter nachten wakker vooral als ze iets mee had gemaakt wat anders of veel impact had.
ze was ontroostbaar, sterker nog wanneer je haar ging troosten was ze nog meer overstuur.

ik herken in uw verhaal wel dingen maar durf natuurlijk niet met zekerheid te zeggen dat het het zelfde is.

uiteindelijk is mijn dochter eroverheen gegroeid, de lijftijd was bij haar 2,5 tot 4,5. nu is ze 8 jaar een heeft ze er geen last meer van (soms wel enge dromen, maar dat hoort er ook wel eens bij)

hoop dat regelmaat je zoontje goed doet en dat hij snel aan de betere hand is.

mvg Bloempje
Plaats reactie