Beenpijn peuter

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
Mevrgok
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 jun 2023, 22:55

Beenpijn peuter

Bericht door Mevrgok »

Hallo allemaal,
Mijn zoontje heeft al langer last van beenpijn. Hij is nu 3 maar heeft er al zkr 1.5 jaar last van ongeveer. in de nacht wordt hij huilend wakker.. soms 1 keer per nacht soms meerdere keren per nacht. Soms slaapt hij ook 1/2 dagen goed door. Wij weten dat groeipijn snachts optreed en meestal pas vanaf 3 jaar. Dus dat laat ons twijfelen of dst het wel groeipijn is. Hij heeft overdag in 1.5 jaar tijd ook 2x mank gelopen na een “val” (niet hard gevallen) maar dat is weer goed gekomen gelukkig.
Wij zijn al bij de huisarts geweest fysio geweest en neuroloog geweest maar helaas weten ze niet wat het is. Zijn er ouders die dit ook hebben meegemaakt?
Alle tips zijn welkom
davidchestnut
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 jul 2023, 09:54

Re: Beenpijn peuter

Bericht door davidchestnut »

Hallo,
Er zijn verschillende aandoeningen die pijn in de benen kunnen veroorzaken bij kinderen, naast groeipijn, zoals aandoeningen van de botten, spieren, gewrichten, of het zenuwstelsel. Een specialist in kinderorthopedie kan een grondiger onderzoek doen om de oorzaak van de pijn van je zoontje te bepalen.
Probeer zijn benen te masseren of warme kompressen te gebruiken om de pijn te verlichten. Zorg er ook voor dat hij voldoende rust krijgt en probeer hem te helpen ontspannen voordat hij naar bed gaat.
Het kan ook helpen om een dagboek bij te houden van zijn pijn, inclusief wanneer het optreedt en hoe lang het duurt. Dit kan nuttig zijn bij het identificeren van patronen of triggers die de pijn van je zoontje kunnen veroorzaken.
Ranlambs
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jul 2023, 09:21

Re: Beenpijn peuter

Bericht door Ranlambs »

Triest om zulk nieuws te horen. Is de toestand van de baby beter, zal alles nu beter zijn?
Zon2081
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 sep 2023, 11:12

Re: Beenpijn peuter

Bericht door Zon2081 »

Goedemorgen,
Mijn peuter had dezelfde klachten als jij beschrijft
Dit was achteraf groeipijn.
Hij had hier ook op jongere leeftijd last van dat ze doorgaans aangeven op de websites over groeipijn.

Gr Zon
Plaats reactie