Wiebelt, bonkt met rug in haar bedje

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
Rianne.
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 dec 2020, 20:30

Wiebelt, bonkt met rug in haar bedje

Bericht door Rianne. »

Beste allemaal,

Mijn dochter is bijna 2 jaar en sinds meer als 1 jaar heeft ze zo haar fases van heen en weer wiebelen in bed. Met name bonkt ze hard met haar ruggetje tegen de zijkanten van haar ledikantje.
Steeds harder, haar ruggewervelbotjes zijn daardoor vaker verkleurd(blauwe en bruin plekken). Ze maakt een eentonig geluid en ze doet het meestal voordat ze in slaap valt s middags en s avonds en als ze weer wakker is. Ook in haar kinderstoel laat ze dit wel eens zien.

Zijn hier misschien nog andere mensen/ouders die dit wel eens gezien hebben? Is dit iets waar ze overheen groeien ? Of is het iets waarmee we iets moeten ? Alvast heel erg bedankt voor eventuele reacties en adviezen!
whoepdais
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 okt 2020, 05:58

Re: Wiebelt, bonkt met rug in haar bedje

Bericht door whoepdais »

Hallo,

Hier een meisje van ruim anderhalfjaar die snachts en overdag bonkt. Ze doet het in bed maar ook graag tegen de bank aan. Soms in de autostoel of eetstoel. Op het moment dat ze aan het ontwikkelen is, doet ze het vaker of extremer.

Het is bekend bij het ziekenhuis, consultatiebureau en logopedist. En tot haar 4e levensjaar kunnen we er vrij weinig aan doen. Ze heeft een periode in een campingbedje geslapen maar daardoor hobbelde ze de hele slaapkamer door.

Nu heb ik haar ledikant bekleedt met stootkussens wat opzich het bonken wat dempt...

Mocht je wat meer willen weten, stel gerust de vragen.

Groetjes Margriet.
Rianne.
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 dec 2020, 20:30

Re: Wiebelt, bonkt met rug in haar bedje

Bericht door Rianne. »

Beste mevrouw,
Hoe is de situatie op dit moment?
Onze dochter doet het nog steeds, ze gaan nu met een traject starten om haar nader te observeren, kijken of dit ons ergens brengt. Mvg Rianne
Plaats reactie