omhoog kijken tijdens praten

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
NataschaQuakkelaar
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 jan 2017, 17:49

omhoog kijken tijdens praten

Bericht door NataschaQuakkelaar » 09 jan 2017, 17:59

Hallo ik ben nieuw hier.
Onze dochter (net 8) kijkt continu omhoog als ze tegen je praat. Alsof ze in de wolken op zoek is naar de woorden. Als baby keek ze nooit omhoog, had pas met 2,5 jaar door dat er helikopters en vogels vlogen. met 2,5 had ze haar eerste echte epilepsieaanval, maar al vanaf een maand of 2 had ze minisecondeschokjes, echter de consultatiearts wist niet wat dit was en stuurde mij ook niet door naar de huisarts. Na 4 dagen nog een aanval, toen na 2 weken en toen direct op medicijnen gezet. Met 3 en 5 jaar logopedie gedaan omdat haar spraak heel erg achter was, ik wijdt dit aan de epilepsie. Tevens met 5 jaar een jaar homeopathie gedaan en daarna de epilepsiemedicatie stop gezet. Sindsdien medicijnvrij, maar de neuroloog durft niet toe te geven dat de homeophaat een goeie zet was.
Echter dit omhoog kijken als ze iets verteld is sinds een half jaar, het wordt steeds erger. Eerst was het af en toe, nu vandaag na 2 weken vakantie was het eerste wat de juf tegen me zei: ze kijkt bij iedere zin omhoog.
De huisarts zegt dat het een concentratieding is, zolang ik geen autisme zie kan het niet neurologisch zijn. Maar ik heb mijn twijfels?
Hebben wij te maken met een tic die zich aan het ontwikkelen is, hebben we met iets neurologisch te maken? Welke stappen kan ik nemen, waar kan ik zoeken?

Maurits
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 jan 2018, 09:47

Re: omhoog kijken tijdens praten

Bericht door Maurits » 02 jan 2018, 10:12

Hi Natascha,

Al eens gezocht op ‘nystagmus’ ? Komt mij bekend voor door ervaring met ataxie: http://www.kinderneurologie.eu/ziektebeelden/beweging/ataxie.php

theeleut
Berichten: 3
Lid geworden op: 27 nov 2018, 03:29

Re: omhoog kijken tijdens praten

Bericht door theeleut » 27 nov 2018, 08:51

Hi,

Ik denk allereerst dat je een kinderarts en kinderneuroloog moet vragen.. Zelf denk ik aan een ontwikkelingsachterstand, waarbij ze dit autistischachtige trekje vertoont/heeft ontwikkeld..Nystagmus is is het m.i. niet, hierbij zigzaggen de ogen a.h.w.

Scarlett Sue
Berichten: 5
Lid geworden op: 04 feb 2018, 08:25

Re: omhoog kijken tijdens praten

Bericht door Scarlett Sue » 13 jan 2019, 07:51

Mijn zoontje (nu 5 jaar) kijkt al vanaf zijn baby tijd veel omhoog. Hij heeft paraxysmal tonic upgaze of childhood (Daarnaast heeft hij Episodische ataxie type 2). Meestal ontstaat dit op jongere leeftijd, wellicht heb je toch iets aan de info. Hierbij de link: https://www.kinderneurologie.eu/ziektebeelden/beweging/tonicupgaze.php

Plaats reactie