aanhoudende lage bloeddruk bij 11 jarige

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
monica
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 okt 2015, 15:54

aanhoudende lage bloeddruk bij 11 jarige

Bericht door monica »

Wie heeft ervaring met een al weken te lage bloeddruk bij een 11 jarige jongen, die steeds verder daalt. Met heel veel klachten: hoofdpijn, nekpijn, spierpijn,vermoeidheid, buikpijn, misselijk en draaierig.
molenaare
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 apr 2016, 16:34

Re: aanhoudende lage bloeddruk bij 11 jarige

Bericht door molenaare »

Hallo Monica,

Onze zoon van 11 jaar heeft nu sinds 2,5 maand continu last van buikpijn, hoofdpijn en draaierigheid. Bloeddruk is een aantal maal ook gemeten en ietwat laag bevonden, maar niet alarmerend. We hebben diverse onderzoeken laten doen, bloedtesten, ontlasting etc. en er wordt helemaal niets gevonden. Volgens deze onderzoeken is hij kerngezond. Ook zijn eetlust en ontlastingspatroon is in orde. De klachten worden nu afgeschreven als functionele klachten, onbegrepen klachten, wat vaker bij kinderen schijnt voor te komen. Dit kan ondermeer komen door stress. Toch weigeren wij dit zomaar aan te nemen. Hij ziet er niet uit en alles schiet er vaak bij in, z'n school en z'n voetbal met name. Elke dag buikpijn en hoofdpijn, dat is toch niet normaal?

Ik ben benieuwd hoe het nu met jouw zoon is. Gaat het nu beter met hem, zijn er oorzaken aan het licht gekomen. Ik kan me heel goed voorstellen dat je er moedeloos van wordt.

Groet,

Ernie
catja.mirja
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 jan 2016, 17:12

Re: aanhoudende lage bloeddruk bij 11 jarige

Bericht door catja.mirja »

Hoi hoi,
Het is al een oud opropeje maar wilde toch reageren. Wij zitten met onze zoon ook al bijna 2 jaar in de medische molen. Heftige hoofdpijn, zere armen, benen, aanhoudende temp verhoging. Afwijkende EEG's (eerst diagnose epilepsie later toch weer niet). Achteruitgang op cognitief en motorisch gebied. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel onderzoeken gehad, niks uitgekomen.
Ook functionele klachten...................maar ook wij geloven daar helemaal niks van.
Hoest nu met jullie kinderen? Al meer bekend?
Sterkte
Catja
KimmieDS
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 apr 2021, 19:35

Re: aanhoudende lage bloeddruk bij 11 jarige

Bericht door KimmieDS »

Hoi, 5j later... Maar ik vraag me af hoe het met jullie kinderen gaat nu. Bleek de diagnose 'functionele klachten' te kloppen of toch iets anders gevonden?
Wat heeft jullie kindje genezen?

Heb zelf een dochter die al maanden ziek is zonder medische oorzaak. Ook psychologisch voelt ze zich helemaal ok.

Alvast bedankt
Kim
Plaats reactie