Pavor nocturnus / night terrors ook bij middagslaap?

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
Sanne_vz
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 mar 2021, 23:54

Pavor nocturnus / night terrors ook bij middagslaap?

Bericht door Sanne_vz »

De ‘aanvallen’ die mijn zoontje ervaart, komen erg overeen met wat ik lees over Pavor nocturnus.

Ik heb alleen 2 onduidelijkheden: past dit beeld ook bij zijn jonge leeftijd en kunnen night terrors ook na middagslaapjes voorkomen?

Sinds dat mijn zoontje nog maar een paar weken oud was, herken ik de beschreven symptomen van Pavor nocturnus. Dit kwam enkele keren per week voor, overdag en ook s nachts. Incl zwaar overstrekken.
Daarna (tot z’n 1,5de ongeveer) verschoof dit naar de vroege ochtend, tussen 3.00 en 6.00 uur.
Nu past het beter in het geschetste plaatje van rond de 22:00/23.00 uur. Hij is nu 2,5 en de ene week of weken gebeurt het helemaal niet en de andere week 2-3x
Alleen heeft hij deze aanvallen ook gem. eens per week na een middagslaap. Vaak thuis waar het itt de opvang, erg rustig is.
CindyR
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 okt 2021, 12:43

Re: Pavor nocturnus / night terrors ook bij middagslaap?

Bericht door CindyR »

Beste Sanne,

Ik zocht naar lotgenoten die hetzlefde meemaken dus als wij en ik zag de titel van u bericht😉
Gisteren avond heeft ons zoontje nu 5 jaar voor de 4 de keer deze week zulke aanval gehad. We zijn beginnen zoeken op internet en kwamen pavor nocturnus tegen. En dit beschreef zijn probleem helemaal. Ons zoontje heeft dit ook gehad op 2,5 jarige leeftijd. Na school sliep hij toen altijd en vervolgens in de beginuren van zijn slaap kreeg hij zo een aanval, maar toen waren wij ons hier niet bewust van als ouders dat het hierover ging. Wij dachten dat hij de prikkels van school niet verwerkt kreeg en pakte het dus volledig verkeerd aan we probeerde met hem te praten, maar dit had geen effect, we probeerde hem wakkerder te krijgen maar ook dit zonder effect. De aanvallen duurde toen ook heel lang, ongeveer 1u en meestal dagelijks. Nu op 5 jarige leeftijd begint hij het terug te krijgen 😢 Zo hardverscheurend als je je kind niet krijgt getroost. Maar we weten nu dat we hem best gewoon laten doen en daardoor is hij gisteren toch n'a 15 minuten terug in slaap gevallen.
Heeft het volgens u gevoel een oorzaak? Want wij koppelde dit in het verleden altijd aan hij wordt op school overvraagd, maar blijkbaar heeft dat er niet echt iets mee te maken. Hebt u ook al eens geprobeerd om hem wakker te maken in het begin van de nacht? Wij hebben dit nog niet geprobeerd, dus vandaar mijn vraag☺️.

Mvg Cindy
Plaats reactie