Pagina 1 van 1

SOLK Evenwichtsproblemen

Geplaatst: 01 mar 2021, 03:37
door Ellen
Beste

Zijn er mensen op het forum die ervaring hebben met kinderen met SOLK?
Mijn zoon kampt sinds oktober 2020 met evenwichtsproblemen. Bij doorverwijzing naar de NKO-arts gaf ik aan dat ik dacht dat de klachten mogelijks psychisch waren. Ik dacht aan angst door/voor corona en stress op school omwille van een een zeer slechte sfeer in de klas en op school.
Mijn vraag werd niet echt ernstig genomen. Er werd een diagnose gesteld en alles zou snel in orde zijn. We zijn ondertussen 4 maanden en 4 consultaties bij de NKO arts verder. Mijn zoon gaat al even lang niet meer naar school en vrijdagavond kreeg ik het verdict: een conversiestoornis of in modernere medische termen SOLK. De reden zou zijn dat ik mijn zoon van 12 jaar behandel als een man van 25 jaar en hij daardoor niet meer onbezorgd kind kan zijn. Het advies: onmiddellijke residentiele opname in een revalidatiecentrum.
Ondertussen heb ik twee stappen gezet: ik heb contact opgenomen met een specialist in evenwichtsstoornissen enerzijds en me verder verdiept in SOLK anderzijds. De specialist in evenwichtsstoornissen liet me weten dat de kans reƫel is dat het psychisch is maar dat er momenteel nog onvoldoende onderzoeken gebeurt zijn om alle fysieke oorzaken te kunnen uitsluiten. Ik moet mijn zoon zeker verder laten onderzoeken.
Zijn er mensen die ervaring hebben met ambulante behandeling van SOLK? Ik sta sinds het begin van mijn zoon zijn klachten open voor het idee dat er een psychische component is maar mijn zoon voltijds laten opnemen vind ik wel een heel drastische ingreep.
Alvast bedankt.

Ellen

Re: SOLK Evenwichtsproblemen

Geplaatst: 13 mar 2021, 03:41
door Ellen
Ondertussen heeft de specialist in evenwichtsstoornissen de oorzaak van mijn zoon zijn evenwichtsproblemen kunnen vaststellen. Hij heeft geen solk of conversiestoornis. Het belang van een tweede opinie.