Wiebelt, bonkt met rug in haar bedje

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
Rianne.
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 dec 2020, 20:30

Wiebelt, bonkt met rug in haar bedje

Bericht door Rianne. »

Beste allemaal,

Mijn dochter is bijna 2 jaar en sinds meer als 1 jaar heeft ze zo haar fases van heen en weer wiebelen in bed. Met name bonkt ze hard met haar ruggetje tegen de zijkanten van haar ledikantje.
Steeds harder, haar ruggewervelbotjes zijn daardoor vaker verkleurd(blauwe en bruin plekken). Ze maakt een eentonig geluid en ze doet het meestal voordat ze in slaap valt s middags en s avonds en als ze weer wakker is. Ook in haar kinderstoel laat ze dit wel eens zien.

Zijn hier misschien nog andere mensen/ouders die dit wel eens gezien hebben? Is dit iets waar ze overheen groeien ? Of is het iets waarmee we iets moeten ? Alvast heel erg bedankt voor eventuele reacties en adviezen!
Nicole8383
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 apr 2022, 23:05

Re: Wiebelt, bonkt met rug in haar bedje

Bericht door Nicole8383 »

Goedenavond, dit deed onze zoon ook heel extreem, handen achter zijn hoofd en extreem schommelen met een continue geluid.
Inmiddels is hij 8,5 jaar oud en doet hij het minder vaak een minder extreem. Hoe is het nu bij jullie?
Esther100
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 jul 2022, 15:24

Re: Wiebelt, bonkt met rug in haar bedje

Bericht door Esther100 »

Klinkt hier ook bekend. Onze dochter 'hupste' op handen en knieën vanaf ze zo kon zitten. Dit bracht haar tot ruststand/slaapstand. We hebben dan ook sinds baby tijd een grote yoga gymbal naast de ledikant staan om haar op bepaalde tijden te kalmeren met het hupsen. Dit scheelde veel lichamelijk werk voor ons.

Ze deed dit hupsen ook op andere manieren, in de kinderstoel van voor naar achter en toen ze kon staan al dansend (met vasthouden) aan een tafel.
Nu ze 2,5 jaar is (met myoclone atone epilepsie/syndroom van Doose) komt dit alleen terug als ze zich wat minder voelt. Wel zien we een voorliefde voor trampoline springen, dansen en diepe druk op het lijf (dmv massage, stoeien, oefeningen vanuit ergotherapie en op een gymbal zitten).
De gymbal hebben we deze week opgeborgen omdat we zagen dat ze overdag de behoefte van de diepe druk nodig heeft en dan 's avonds zelf in slaap kan (en moet) vallen.
Plaats reactie