kleinzoon van 5

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
zusteranita
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 okt 2009, 09:48

kleinzoon van 5

Bericht door zusteranita » 30 mar 2011, 15:11

Hoi allemaal mijn kleinzoon heeft op 3 jarige leeftijd een giga aanval gehad en bijna 2jaar hield de artsen vol dat het een herseninfarct was dit blijkt nu pas om dnet te gaan kan iemand mij uitleg geven wat het verschil is tussen een tumor en kanker en kan iemand mij uitleggen wat mij te wachten staat mijn arts verteld mij niks en ook de moeder niet nu proberen wij Moeder en dochter) via dit forum aan info te komen.

alvast bedankt anita en mariska

clien
Berichten: 33
Lid geworden op: 16 aug 2010, 12:54

Re: kleinzoon van 5

Bericht door clien » 31 mar 2011, 12:55

wat zullen jullie geschrokken zijn van het bericht. Is je kleinzoon door de mri gegaan en was daar aanleiding toe?

Een dnet is een goedaardig gezwel, maar vanwege de plaats nl in de hersenen is goedaardig toch heel vervelend omdat het de hersenen in verdrukking brengt en functieverlies kan veroorzaken. Een goedaardig gezwel valt ook onder kanker.

Je kunt op deze site info vinden maar bijvoorbeeld ook bij het www.vokk.nl (vereniging van (groot)ouders van kinderen met kanker) ; www.hersentumor.nl Het vokk heeft folders en een prachtig boek "hersentumoren bij kinderen" uitgegeven.

Merkwaardig dat jullie weinig info hebben gehad van de behandelend arts. Waren jullie wel in een van de speciale universitaire centra die voor kinderen met een hersentumor zijn? Anders zou je daar een afspraak mee kunnen maken. (doorverwijzen) Vaak hebben deze gespecialiseerde ziekenhuizen een speciale poli waar je met vragen terecht kan.
Overigens kan men pas met zekerheid zeggen om welk soort tumor het gaat als het weefsel onderzocht is. Maar soms kan er geen biopt worden genomen.

Sterkte met alles,

carolien
(dochter had een pilocytair astrocytoom - goedaardig gezwel)

Plaats reactie