Erbse parese

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
Emmy4
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 feb 2020, 20:20

Erbse parese

Bericht door Emmy4 »

Hallo,

2 weken geleden zijn wij de trotse ouders geworden van onze zoon. Helaas ging de bevalling niet zoals we gehoopt hadden en liep hij hierbij een erbse parese op. De kinderarts heeft ons doorverwezen naar Leiden. Daar is een specialistisch team op dit gebied.
Nou zou ik heel graag wat meer willen weten hoe zo'n traject verloopt.
Ik denk zelf dat hij wel een vrij ernstige parese heeft. Hij beweegt alleen zijn vingers en zijn handje. Zijn pols buigt zich steeds verder naar binnen. Met de rest van zijn arm doet hij niets.
Ik zou het heel erg op prijs stellen als mensen hun ervaringen willen delen, zodat wij een beetje weten wat we kunnen verwachten.
Ddevries.1996
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 okt 2020, 16:34

Re: Erbse parese

Bericht door Ddevries.1996 »

Hallo,

Zelf heb ik een erbse parese arm en ben ik 24 jaar. Ik heb als baby ook in Leiden gelegen in het Lumc, hier ben ik toen ik rond 5 maanden was geopereerd, hierbij hebben zij een zenuw uit mijn linkerkuit gehaald en geplaatst waar de gescheurde zenuwen zaten. Ik had zelf 1 helemaal doorgescheurde zenuw en 1 die was nog iets heel, gelukkig was er nog wel een connectie met het ruggenmerg. Na de operatie wisten mijn ouders dat het gelukt was toen mijn arm omhoog lag. Het geen wat ik niet kan is helemaal mij arm strekken en omdraaien. Ook is er krachtsvermindering, maar hier heb ik zelf nooit last van gehad. Ik heb vroeger altijd op turnen gezeten, getennist, paardgereden en momenteel fitnessen. Ook ben ik werkzaam in de zorg, dus geef de hoop zeker niet op! Maar wel belangrijk om de arm te blijven trainen.
Ik hoop dat jullie wat aan mijn verhaal hebben gehad!

(Ik kon trouwens in mijn eerste maanden mijn gehele arm niet gebruiken)

Groetjes,
Sterkte en succes
Plaats reactie