Traumatische bevalling

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
Inekewvm
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 okt 2019, 14:25

Traumatische bevalling

Bericht door Inekewvm » 05 okt 2019, 21:56

Onze kleinzoon is donderdag geboren na een traumatische bevalling van 24 uur weeën. Hij heeft meconium ingeademd waardoor dat in zijn longen terecht is gekomen. Hij is aan de beademing gegaan en na 24 uur kreeg hij spiertrekkingen, dus ook werden de hersentjes gemonitord. Hij ligt op de Intensive Care.
Nu, twee dagen later, zijn de longen schoon en trekkingen tot nu toe weg. Maar hij blijft in diepe slaap en opent zijn ogen totaal niet. Hi reageert wel op prikkels en huilt, poept en plast.
Mijn zoon is destijds ook met een traumatische geboorte op de wereld gekomen. In zijn dagboek schrijf ik de eerste 4/5 dagen dat hij veel slaapt.
Is dit een manier om alle stress te verwerken? Wie herkent dit en wanneer werd de baby wakker?

pe1
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 nov 2019, 19:13

Re: Traumatische bevalling

Bericht door pe1 » 20 nov 2019, 19:17

Hi, I newly joined this forum, and saw your post. Our son also had a traumatic birth with seizures and diagnosed CP. he is now 4.5 years old. Not sure what the prognosis is for your grandson now, but if you have any questions, I am happy to share our experience. We live in Holland, and it's ok to write in Dutch :)

Plaats reactie