Functionele tremor

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Lieve
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mei 2019, 13:52

Functionele tremor

Bericht door Lieve »

Goedemorgen,

Sinds kort is bij mijn dochter van 16 de diagnose 'functionele tremor' gesteld. Ze heeft nu al 2 weken enorme trillingen/spiercontracties in haar rechterbeen en 's avonds ook in haar handen ( eten is dan bvb heel moeilijk). Haar been is verschrikkelijk moe en ze loopt momenteel zelfs op krukken ( tegen het vallen en voor wat extra steun).
Het is een moeilijke diagnose voor haar ( en ook voor ons), omdat het een beetje overkomt als 'het zit tussen je oren' of 'je moet er mee leren leven'. Afgelopen week naar de spoeddienst geweest omdat de pijn in haar rechterbeen niet meer uit te houden was - en toch heeft zij niets gekregen tegen de pijn. Deze nacht is ze door de hevige trillingen in haar rechterbeen gevallen en kon niet meer rechtstaan. Een half uur heeft het geduurd voor ze met hulp terug naar bed kon.
Het ergste is dat deze tremor een extra stressfactor wordt - wat de tremor in stand houdt.

Nog iemand te maken met deze diagnose en hoe gaan jullie daar mee om? Wat kan je als ouder doen?

Groetjes,

Lieve
Plaats reactie