PNEA

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Nadchar@65
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 apr 2019, 14:55

PNEA

Bericht door Nadchar@65 » 10 apr 2019, 15:18

Psychische Niet Eleptische Aanvallen
Sinds gisteren heeft de kinderarts PNEA vastgesteld bij onze dochter van 15. Al sinds een week of 6 gebeurt het elke dinsdag tijdens hetzelfde lesuur dat onze dochter zo'n aanval krijgt. Ze is dan afwezig, staart in de verte, je krijgt geen contact met haar, ze hoort je niet. Ze wordt bleek, krijgt koude handen. In eerste instantie hebben wij dat steeds gelinkt aan haar diabetes (heeft ze al sinds februari 2007) maar daar heeft het dus niets mee te maken. Het schijnt een soort ontlading te zijn van allerlei emotioneel opgebouwde spanningen. Onze dochter kan moeilijk over haar emoties praten. Bij haar is afgelopen februari ook nog PTSS, sociale fobie en ASS geconstateerd.
Zijn er in deze groep ook ouders/kinderen/jongeren die dit herkennen? Hoe gaan jullie daar mee om? Ik ben hier vrij onbekend in, al doe ik mijn best nu mezelf goed in te lezen in een aantal artikelen. We hebben inmiddels al hulp via een ambulant thuisbegeleidster en sinds kort ook via het GGZ.

Plaats reactie