Cefaal hematoom

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
gast

Re: Cefaal hematoom

Bericht door gast » 05 aug 2014, 12:29

Cefaal hematoom bij mijn zoontje was gigantisch (grote appel) en is nu (na ruim 1,5 jaar) geslonken tot een eierdooier. De kinderchirurg zei: laat je niet gekmaken door wat anderen zeggen, vooral niets aan laten doen. Het zal waarschijnlijk niet helemaal wegtrekken, maar dit is enkel esthetisch en daarbij is er een risico op infectie en die kan doorslaan op bot en hersenen.

Marlien

Re: Cefaal hematoom

Bericht door Marlien » 06 nov 2014, 21:55

Hi! Onze zoon van vijf maanden heeft een cefaal hematoom op zijn achterhoofd (rechts). Wij weten dat we hier niks aan willen laten doen, maar willen wel weten of de schedelnaad onder de bult open is. In het ziekenhuis waar onze zoon in behandeling is weten ze weinig van cefaal hematomen en we zoeken een arts die hier meer ervaring mee heeft. Kan iemand ons een arts adviseren?

Alvast bedankt!

Giulia
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 jul 2019, 21:43

Re: Cefaal hematoom

Bericht door Giulia » 01 jul 2019, 21:53

Mijn dochter is bijna 11 maanden en heeft ook nog steeds een cefaal hematoom. (Geboren met vacuumpomp, 9 pond en sterrenkijkertje) In de weken na de geboorte had ze echt een vierkant hoofdje aan een zijde, nu zie je het minder door de groei van hoofdje en haar, maar het zit er nog steeds maar is keihard geworden. Inmiddels in het ziekenhuistraject opgestart, maar daar weten ze er weinig van. Heeft geen scheurtje in de schedel. Vraag me of wat te doen nu?

MommyPrins
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 sep 2019, 15:29

Re: Cefaal hematoom

Bericht door MommyPrins » 08 sep 2019, 15:41

Hallo allemaal, zie dat de meeste berichten van een aantal jaren geleden zijn!
Mag ik vragen hoe het nu met jullie kindjes en de vormen van de hoofdjes is?

Hier een zoontje van 4maanden die met 2bulten geboren boven achterop aan linker en rechter schedel helft, tot ong zijn 2de maand waren ze zacht(vocht) daarna keihard geworden al 2 echo's gehad en eind deze maand willen ze nog een foto.
Niemand heeft nog officieel de naam hematoom er aan gegeven inmiddels 3ziekenhuizen en 16 artsen verder🤦🏼‍♀️😣

Alles wat k lees en merk ga k er gewoon vanuit dat het een cefaal hematoom is.
Daarom ook mijn zoektocht naar andere die dit ook hebben/mee maken en hoe t verloop ervan naar mate ouder worden is gegaan.
Hopelijk krijgen jullie hier nog meldingen van,zodat k wat antwoorden kan krijgen🙏🏼

Groetjes van een afvragende mama

Plaats reactie