syndroom van Adie? (Pupil vernauwt niet)

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
HetOogjeVanMnNeefje
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 dec 2021, 16:58

syndroom van Adie? (Pupil vernauwt niet)

Bericht door HetOogjeVanMnNeefje »

Hallo,

Geen idee of ik hier aan het juiste adres ben, maar wie weet. M’n neefje (nu 2 jaar oud) heeft na een hardnekkige hersenvliesontsteking vorig jaar enige schade overgehouden aan 1 oogje: Één pupil week qua positie meer uit naar buiten en wilt qua grootte niet tot nauwelijks meer verkleinen; het geeft geen reactie op lichtinval. Het ‘uitwijken’ van het pupilletje trekt langzaam wat bij, maar het vernauwen van de pupil nog niet.

Het dagelijks korte momenten afplakken van het oog (ter stimulering van de zenuw/pupilreflex) wat we op aanraden van de artsen moeten doen is af en toe een flinke uitdaging. Nu kwam het idee in me op of er hier meerdere ouders/verzorgers zijn van kinderen met een gelijke aandoening om eventueel tips, adviezen en ervaringen uit te wisselen? In de hoop dat we die koters kunnen helpen met het - op een goede en “zo leuk mogelijke manier” - te stimuleren van de mogelijkheid tot herstel, training of aanpassing van de aangedane zenuwen, spieren, etc.

Wie weet tot horens hier :-)
Plaats reactie