botoxbehandeling voor zeveren/drooling

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
Gertine
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 jul 2015, 20:46

botoxbehandeling voor zeveren/drooling

Bericht door Gertine »

Goeiendag allemaal,

Mijn zoontje heeft drooling/zeveren: hij heeft te slappe spieren om zijn speeksel binnen te kunnen houden. Het lijkt alsof het seintje mist om te slikken. Ik vroeg me af of er meer ouders zijn met kinderen die drooling hebben. En evt. al een botoxbehandeling hebben gekozen/laten uitvoeren voor hun kind.
sterkte voor alle kinderen... Wij zijn nu zowel bij het slikteam in Nijmegen Radboud, als bij sint Maartenskliniek.

groetjes van Gertine
Pien
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 apr 2019, 08:22

Re: botoxbehandeling voor zeveren/drooling

Bericht door Pien »

Dag Gertine,

Ik lees je bericht in 2021. Geen idee of je nog iets aan mijn reactie hebt... Onze dochter heeft ook enorm gekwijld, slappe mondspieren en geen slikreflex. Ze bleek uiteindelijk syndroom van Perisylvian te hebben. Botox bij Radboud was een prima ingreep en gedragstherapie op slikken gericht bij Sint Maartenskliniek ook.

Inmiddels is ze 15. Ze kwijlt niet meer, verliest nog wel eens speeksel. Kan eigenlijk alleen met een rietje drinken. Spraak is wat slap, veel logopedie gevolgd. Begin pubertijd heeft ze een epileptische aanval gehad, daar is het gelukkig bij gebleven. Ook autisme en ADHD.

Als je vragen hebt, mail me gerust!

Vriendelijke groet,

Pien
Plaats reactie