Pafor nocturnus

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
Lieveniek
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 jul 2016, 23:17

Pafor nocturnus

Bericht door Lieveniek »

Ben me net rot geschrokken van mijn zoon van bijna 9.Al weken komt hij rond de klok van half 11 uit bed en lijkt dan te slaapwandelen.Ook vanavond deed hij dit weer,maar ging dit keer als een bezetene gillen.Hij had de ogen wijd open,maar leek er niet te zijn.Dit was zo 'n eng gezicht.Hij schreeuwde erbij van wat doet hij,en gilde om mij zijn mama.Heb hem geprobeerd rustig te maken en toen zakte hij op schoot weer weg in een diepe slaap.
Wie herkent dit?
ReneO
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 okt 2016, 00:53

Re: Pafor nocturnus

Bericht door ReneO »

ja het is heftig om mee te maken.
zelf kwam ik veel te weten op http://www.kinderneurologie.eu/ziektebe ... turnus.php
Duidelijke uitleg over alles wat je wilde weten.

Sterkte, René
anneka
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 dec 2016, 19:58

Re: Pafor nocturnus

Bericht door anneka »

Herkenbaar. Onze zoon van 3 heeft een periode gehad dat hij dit dagelijks had. Soms tot wel 3 aanvallen per nacht. We schrokken ons eerst ook kapot. Vooral omdat hij agressief reageerde naar ons toe toen wij hem probeerden te troosten, omdat we dachten dat hij gedroomd had. Hij zat rechtop in bed met de ogen open, maar sliep dus eigenlijk nog. Compleet in paniek zat hij te schreeuwen en te gillen en naar iets te wijzen wat hij zag in zijn angst. Nadat we erachter kwamen door zoeken op internet dat het nachtangst is, wisten wij beter hoe te reageren hierop. En nu is het door ons te handelen. Wel vinden we het lastig met het regelen van oppas als we eens wegmoeten 's avonds. Dit laten we zoveel mogelijk onze ouders doen. Gelukkig gaat het nu al een week of 8 super goed. Dus we gaan er van uit dat het fases zijn.
CindyR
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 okt 2021, 12:43

Re: Pafor nocturnus

Bericht door CindyR »

Onze zoon is 5 jaar en heeft sinds de 4de keer deze week zulke aanval gehad. Door te Google op het internet kwamen we bij pafor nocturnus uit en we herkende hem er helemaal in. Hij wordt in de eerste uren van zijn slaap wakker, begint hysterisch te huilen mama, mama en stop en voor de rest komt er niks uit. De tranen lopen ook over zijn wangen en het is ook al voorgevallen dat hij erg zweet. Voordat we over deze aanval lazen, probeerde we hem te kalmeren, met hem te praten, maar hij reageerde nooit. We probeerde hem wakkerder te maken maar ook dit hielp niet. 's morgens weet hij er niks meer van. Op 2.5 jarige leeftijd had hij dit bijna dagelijks. Hij sliep n'a school en werd vervolgens hysterisch wakker, maar wij dachten altijd dat hij de prikkels van school niet verwerkt kreeg. Maar vanaf deze week is het opnieuw begonnen en zijn we beginnen Googlen.
Zijn er ouders die al geprobeerd hebben om hun kind wakker te maken voor de aanval?
Wat ik ook erg moeilijk vind is dat als het langer duurd dan enkele minuten, hij iedereen wakker maakt. Dit maakt de situatie erg vervelend. We hebben nog 3 andere kinderen die hun slaap ook nodig hebben en als ze dan ook nog eens allemaal beginnen wenen wordt het helemaal een zottekot hier😅
Hij ligt ook samen met zijn oudste broer op de kamer, heeft er daar iemand ervaring mee dat kinderen dan misschien juist een aanval krijgen doordat ze iets horen. Of lokt dit geen aanval uit? Want zijn broer leest nog in bed.
De kindjes die ditzelfde probleem ervaren, hebben deze kinderen ook onderliggende problemen? Of eventueel een moeilijke bevalling ofzo gehad?

Mvg Cindy
Angelien
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 jan 2019, 22:36

Re: Pafor nocturnus

Bericht door Angelien »

Herkenbaar. Mijn zoontje heeft sinds hij 2 jaar is regelmatig nachtangst. Periodes van regelmatig tot vaak en dan weer soms of niet. Vaak elke nacht en soms 2 keer per nacht. Hij is nu ruim 7,5 en het is op dit moment weer een stuk erger.
Meestal laat ik hem even plassen, wat niet meevalt want hij hoort natuurlijk niet wat ik zeg. Toch gaat hij dan mee uit bed en even plassen, weer in bed en dan is het weer rustig. Hij huilt met dikke tranen, beweegt wild, lijkt boos. Soms doet hij ook heel boos naar mij. We gaan nu proberen rond 22u even wakker maken en laten plassen, een uurtje voordat hij naar zijn diepe slaap gaat en hoop dat we de aanval daarmee kunnen voorkomen.
Ik denk wel dat het te maken heeft met prikkels, onrust of iets van fases in zijn ontwikkeling.
Plaats reactie