help

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
S.

help

Bericht door S. » 30 sep 2014, 23:09

Hallo,

mijn vriend is 26 jaar en dus niet echt een kind meer te noemen. Hij heeft echter wel al van kinds af aan dat hij tijdens ze slaap gaat slaapwandelen. Inmiddels op deze leeftijd heeft het een andere vorm aangenomen. Hij wordt wakker maar blijft in zijn nachtmerrie/droom hangen waardoor hij soms de kamer uit rent. Afgelopen weekend sprong hij als een soort spiderman naar beide kanten van het bed en schreeuwde van alles. Naast dat ik mij dood schrik krijg ik ook behoorlijk wat kilo's op me als hij van kant naar kant springt terwijl ik er nog lig. Ook droomde hij een keer dat degene naast hem een mes had waardoor hij mij in één keer weg duwde.

Zoals jullie wellicht begrijpen schrik ik iedere keer opnieuw en begin ik het steeds enger te vinden. Hij krijgt de aanvalleen heel onregelmatig en dus geen peil op te trekken. Ik probeer hem meestal uit eigen paniek hem wakker te krijgen om te ontdekken wat er is en dat kost me altijd nog even wat tijd. Moet echt een paar keer schreeuwen en hem aanraken. Vaak als ik hem aanraak duwd hij me van zich af omdat hij me voor een monster aan ziet (opzich wel grappig natuurlijk, maar op dat moment niet).

De dokter weet niet wat het is en hij zelf wilt het allemaal nog aankijken. Ik durf inmiddels daar amper te slapen omdat ik bang ben dat ik er ooit een hartaanval van over hou en anders iets door hem onbewust.

Wie kan mij helpen?

Ik denk zelf Pavor Nocturnus (nachtangst). Daar lijkt het het meest op alleen herinnert hij zich de droom/nachtmerrie altijd en is hij een stuk ouder.

Plaats reactie