Nachtmerrie bij kind van 4 zonder aantoonbare problemen

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Miep
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 sep 2019, 11:28

Nachtmerrie bij kind van 4 zonder aantoonbare problemen

Bericht door Miep » 05 sep 2019, 11:45

Hallo,

ons zoontje van 4 heeft sinds 6 maanden ongeveer wisselend last van nachtangsten of nachtmerries. Een tijdje werd hij stipt 1,5-2 uur na het slapen gaan wakker, huilen, angstig en overstuur. Om mama roepen terwijl ik recht voor hem zat. Niet kunnen zeggen wat er was.
De laatste weken word hij midden in de nacht wakker, rond 0300-0330 en gilt het huis bij elkaar of komt naar ons toe met de mededeling dat hij bang is en bij ons in bed wil. Hij zegt dat hij eng gedroomd heeft en wil bij ons slapen. Wij willen dat hij wel in zijn eigen bed slaapt, omdat hij nogal snel graag bij ons wil slapen, liefst iedere nacht. Dus, wij denken ook dat het misschien een 'manier' is om bij ons in bed te belanden. Maar, hij is wel echt vaak bang 's avonds en 's nachts, en vaak wakker.
Het is een vrolijk kind, zonder traumatische ervaringen, soms wat baldadig en zoekt graag de grenzen op. Wij treden dan streng en consequent op, maar praten het altijd uit en maken het daarna weer goed. Hij kan echt volhardend zijn als hij iets wil en het niet krijgt. Dan gaat hij jammeren, of krijsen.
Wij vinden het dus lastig om te bedenken of het om nachtmerries of z'n zin krijgen gaat.
Tips, ervaringen van anderen zijn welkom!

Plaats reactie