Nachtmerrie bij kind van 4 zonder aantoonbare problemen

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
Miep
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 sep 2019, 11:28

Nachtmerrie bij kind van 4 zonder aantoonbare problemen

Bericht door Miep »

Hallo,

ons zoontje van 4 heeft sinds 6 maanden ongeveer wisselend last van nachtangsten of nachtmerries. Een tijdje werd hij stipt 1,5-2 uur na het slapen gaan wakker, huilen, angstig en overstuur. Om mama roepen terwijl ik recht voor hem zat. Niet kunnen zeggen wat er was.
De laatste weken word hij midden in de nacht wakker, rond 0300-0330 en gilt het huis bij elkaar of komt naar ons toe met de mededeling dat hij bang is en bij ons in bed wil. Hij zegt dat hij eng gedroomd heeft en wil bij ons slapen. Wij willen dat hij wel in zijn eigen bed slaapt, omdat hij nogal snel graag bij ons wil slapen, liefst iedere nacht. Dus, wij denken ook dat het misschien een 'manier' is om bij ons in bed te belanden. Maar, hij is wel echt vaak bang 's avonds en 's nachts, en vaak wakker.
Het is een vrolijk kind, zonder traumatische ervaringen, soms wat baldadig en zoekt graag de grenzen op. Wij treden dan streng en consequent op, maar praten het altijd uit en maken het daarna weer goed. Hij kan echt volhardend zijn als hij iets wil en het niet krijgt. Dan gaat hij jammeren, of krijsen.
Wij vinden het dus lastig om te bedenken of het om nachtmerries of z'n zin krijgen gaat.
Tips, ervaringen van anderen zijn welkom!
Lauramilano
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 jun 2020, 22:49

Re: Nachtmerrie bij kind van 4 zonder aantoonbare problemen

Bericht door Lauramilano »

Hoi miep,

Heb je hier een oplossing voor gevonden ?
Wijzelf zijn aan het onderzoeken of ons zoontje een slaapstoornis heeft
Wordt ook (bijna) iedere avond wakker na 1-2uur slaap
Schreeuwend
Kan niks uitleggen
Wilt Gwn geknuffeld worden.
En als ik hem vraag wat er is dan weet hij het ook niet meer.
Bijkomend knarsetand hij heel fel in zijn slaap
En stampt hij regelmatig ook met z’n voeten. Al paar keer gemerkt als hij dan toch in ons bed beland dat hij Gwn voor geen meter stil te houden is.
(Hij wordt 4 in december)
Plaats reactie