Psychische Niet Eleptische Aanvallen
Sinds gisteren heeft de kinderarts PNEA vastgesteld bij onze dochter van 15. Al sinds een week of 6 gebeurt het elke dinsdag tijdens hetzelfde lesuur dat onze dochter zo'n aanval krijgt. Ze is dan afwezig, staart in de verte, je krijgt geen contact met haar, ze hoort je niet. Ze wordt bleek, krijgt koude handen. In eerste instantie hebben wij dat steeds gelinkt aan haar diabetes (heeft ze al sinds februari 2007) maar daar heeft het dus niets mee te maken. Het schijnt een soort ontlading te zijn van allerlei emotioneel opgebouwde spanningen. Onze dochter kan moeilijk over haar emoties praten. Bij haar is afgelopen februari ook nog PTSS, sociale fobie en ASS geconstateerd.
Zijn er in deze groep ook ouders/kinderen/jongeren die dit herkennen? Hoe gaan jullie daar mee om? Ik ben hier vrij onbekend in, al doe ik mijn best nu mezelf goed in te lezen in een aantal artikelen. We hebben inmiddels al hulp via een ambulant thuisbegeleidster en sinds kort ook via het GGZ.
PNEA
Re: PNEA
Hallo, Ja dit is voor ons erg bekend. Onze dochter van nu 31 jaar heeft dit sinds december 2011. Nadat er in maart 2011 epilepsie was ontdekt. Overigens is dat niet meer actief, maar de PNEA zeker wel. Zij heeft ook een genfout, zijn we sinds kort achter. En is ooit gediagnosticeerd met ADHD, NLD,ASS en een verstandelijke beperking. Als zij een PNEA heeft zorgen we eerst dat ze zich geen pijn kan doen. Ze slaat en schop en bijt om zich heen. Daarbij praten we tegen haar op een monotome rustige manier en stellen haar gerust. Als ze weer bij is heeft ze veel dorst en is erg moe. Wat erg belangrijk is om te onthouden, ze kan er niks aan doen, ZE DOET HET NIET EXPRES! Wat ook erg belangrijk is, ze hoort alles. Dus ook als er mensen zijn die onaardige dingen zeggen. Of zeggen en laten blijken dat ze zich aanstelt en gewoon moet doen! Er kan door omstanders heel vervelend gereageerd worden door onwetendheid. Zelfs door artsen, verpleegkundigen enz. Laat maar weten als u in contact wil komen door middel van bellen. In ieder geval veel sterkte want het is altijd een kwestie van overvragen/overbelasting. Groetjes,