Foutje op NAA-15 gen chromosoom 4q31.1 contact gezocht

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
Voetlicht68
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 dec 2018, 13:35

Foutje op NAA-15 gen chromosoom 4q31.1 contact gezocht

Bericht door Voetlicht68 » 21 dec 2018, 14:32

Hallo,
Een aantal jaren geleden werd een genetische afwijking bij mijn dochter gevonden, zonder dat deze nog aangemerkt kon worden als de oorzaak van haar ontwikkelingsachterstand. Het gaat om een foutje op het NAA-15 gen op het vierde chromosoom. Uit recent onderzoek kan geconcludeerd worden dat foutjes op dit gen zorgen voor ontwikkelingsachterstand die op verschillende manieren tot uiting kan komen. Een aantal symptomen zijn op mijn dochter van toepassing, sommige niet.
Veel mensen uit mijn omgeving zijn begripvol en lief maar begrijpen toch niet echt wat het betekent om een kind te hebben met een dergelijke eigenschap, en mijn dochter wordt zelf vaak ook niet begrepen. Komt ook doordat er uiterlijk weinig tot niets afwijkends te zien is. Ik heb behoefte aan het delen van ervaringen met andere ouders dus reageer vooral als je daar ook behoefte aan hebt. Met warme groet.

Mevrouw
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 jul 2019, 15:46

Re: Foutje op NAA-15 gen chromosoom 4q31.1 contact gezocht

Bericht door Mevrouw » 21 jul 2019, 19:13

Hoi, ik kwam via Google op dit berichtje van u. Wat een herkenbaar verhaal, bij onze zoon is vorig jaar ook een genetische afwijking in het gen NAA15 vastgesteld. Aangezien er wereldwijd er maar weinig mensen zijn met deze variant. Zouden wij het best fijn vinden om met mensen in contact te komen die er ook mee betrokken zijn. We lopen soms best tegen dingetjes aan zoals u zelf ook schreef aan de buitenkant zie je gelukkig niets maar dat maakt het soms ook erg moeilijk.
Met vriendelijke groet.

Roosje
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 jul 2019, 20:13

Re: Foutje op NAA-15 gen chromosoom 4q31.1 contact gezocht

Bericht door Roosje » 28 jul 2019, 21:55

Hoi
Mijn dochter heeft ook een ontwikkelingsachterstand. Een genetische afwijking te weinig chromosomen dus bijvoorbeeld de een heeft 43 en mijn dochter 40 er ontbreekt bij haar net 3 chromosomen. Aan de buitenkant zie je het niet en merk je het niet. Ze heeft een achterstand in haar grove motorieken voor de rest is het een lieve en een slimme meid.

Met vriendelijke groet

Plaats reactie