Breath holding spell

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
Densie
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 jan 2019, 16:39

Breath holding spell

Bericht door Densie » 03 jan 2019, 16:43

Hallo,

Ik ben nieuw op het forum en heb eerst even gezocht op het onderwerp. Heb er niet zoveel over gevonden dus ik wilde door dit bericht te plaatsen kijken of er meerdere mensen zijn die hun ervaring zouden willen delen.

Vanmorgen heeft mijn dochtertje van 12 maanden waarschijnlijk het Breath holding spell gehad. Het was voor mij onbekend dus dit was ontzettend schrikken, ik dacht echt dat het helemaal mis zou gaan. Ik hoop eigenlijk dat het niet meer gaat voorkomen maar hoe is dit bij anderen? Wat doen jullie als het wel voorkomt?

Alvast bedankt,
Groetjes Denise

mama2008
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 jan 2019, 09:10

Re: Breath holding spell

Bericht door mama2008 » 12 jan 2019, 09:19

Hallo Denise,

Ik heb dit ook met mijn dochter zij is nu 10 jaar.
Ze heeft een verstandelijke beperking.
Toen ze klein was werd ze slap spierwit en kreeg blauwe lippen.
Ik heb een zeer traumatische bevalling gehad en dit was heel moeilijk in mijn beleving was ik heel bang haar te verliezen.
Mijn advies blijf kalm en spreek haar rustig toe maak oogcontact en laat haar mee ademen met je.
Of als dat niet lukt een ijsblokje op haar pols om schrik te veroorzaken maar,bespreek dit ook met een arts.
Sterkte .

patje
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 mar 2019, 15:27

Re: Breath holding spell

Bericht door patje » 29 mar 2019, 15:35

Hallo,
onze dochter van bijna 2 heeft de white spells, ook wel reflex anoxic seizure genoemd.
Als ze flauwvalt loopt ze wit aan ipv blauw. Eerste keer was bij het van de trap vallen op stenen vloer, daarna bewusteloos en heb uiteraard toen meteen 112 gebeld, maar ze kwam gelukkig bij. Daarna steeds vaker met vallen op hoofd en dus doorverwijziging kinderarts gehad om epilepsie uit te sluiten. Blijkt 'gelukkig' toch RAS. Ze valt steeds vaker flauw, van 1x per 3 maand, naar 1x pm, naar nu 1x pw. Zal hopelijk aan de peuterhormonen liggen. Ze valt dus voornamelijk flauw bij pijn aan het hoofd, maar laatst viel ze ook flauw van het harde huilen. Ik zie haar wel vaker bij het huilen te weinig ademen en dat ze daar dan moeilijk mee heeft. Dit was eerste keer dat ze er echt van flauw viel.

Succes ermee!

Kimt
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 jul 2019, 12:17

Re: Breath holding spell

Bericht door Kimt » 20 jul 2019, 12:33

Mijn zoontje heeft dit ook, vond het ook vreselijk eng de eerste keer...

@patje, hoe is het bij jullie uiteindelijk uitgesloten dat het niet wat anders is? Twee weken terug kreeg ik hem niet meer wakker voor bijna 10 minuten en sindsdien begin ik wat aan mijn eigen diagnose te twijfelen :)

Plaats reactie