Baby Darmproblemen rectaal spoelen

Welkom op het kinderneurologie forum. Door het plaatsen van een berichtje op het forum kunt u in contact komen met andere kinderen en ouders. Let op dit is een open forum. Dit betekent dat iedereen uw geplaatste berichten kan lezen. Om een bericht te plaatsen moet u zich aanmelden
Plaats reactie
Do472
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 jan 2021, 22:13

Baby Darmproblemen rectaal spoelen

Bericht door Do472 »

Onze zoon (derde kind) is 9 maanden oud en vanaf de geboorte zijn we al onderweg om te kijken wat er precies is.
Vanaf dag 1 zei ik dat het lijkt alsof hij niet weet hoe hij moet poepen. Huisarts heeft ons doorgestuurd naar kinderarts. Eerst medicatie gekregen: lactulose. Na 5 maanden kwamen we uit bij een gespecialiseerde ‘poep’ arts. Hij heeft hem onderzocht en daar kwam uit dat hij een Overreactie anale sphincter continetie reflex heeft. Dat houdt in dat het stuk tussen zijn sterretje(anus) en het rectum (waar de poep verzameld) zich continu te veel aanspant. Dus hij kan niet poepen, omdat de doorgang bijna nooit open is. Dit kon makkelijk opgelost worden: Botox onder narcose. In augustus is hij geholpen. 2 weken hadden we een heerlijk rustig kind, tevreden en huilde bijna niet. Daarna wederom een enorme huilbaby. 3 weken na de operatie zagen ze dat de botox niet had gewerkt. Vanaf nu stoppen met lactulose en over op forlax.Wederom een operatie in december, botox onder narcose. De tijd tussen de operaties duurde enorm lang en hij was ontroostbaar. Daarom hebben ze ons leren darmspoelen. Na de operatie hebben we 2 weken een rustige, blije, tevreden baby gehad en helaas is het nog steeds niet helemaal goed. Soms zijn we echt ten einde raad en beginnen te twijfelen.. hebben we echt een huilbaby? Hoe schadelijk is het darmspoelen? Wanneer is het het beste om te spoelen(ochtend of avond)? Of moeten we toch nog kijken of hij een probleem ook verderop in zijn darmen?
Onze zoon is veelal s nachts onrustig, slaapt weinig (hazenslaapjes) en huilt en over strekt zich. Weigert soms flessen, met afleiding lukt het ineens wel om te drinken (lopend geven bijv.). We zijn na 9 maanden een beetje ten einde raad en weten niet goed wat we moeten doen. Zijn er meer ouders die dit herkennen? Of nog een idee hebben wat we zouden kunnen doen?
Moeder van Nina
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 jan 2021, 05:51

Re: Baby Darmproblemen rectaal spoelen

Bericht door Moeder van Nina »

Hoi, wat een mond vol die diagnose en al best een traject doorlopen :( hebben jullie al een keer bij een babyfysiotherapeut of een haptonoom gekeken of eventuele spierspanningen de oorzaak kunnen zijn van de spanning in de darmen?
Wij hebben een dochter van bijna 9 maanden (2e kind) die ook eigenlijk vanaf de geboorte weinig poept. Volledig borstvoeding gekregen en sinds de bijvoeding meestal keutelige of redelijk kneedbare ontlasting. De eerste maanden had ze veel last van krampjes en harde stinkscheten. Nu komt zo een darmdrama zo om de week ofzo voor met slecht slapen tot gevolg En minder willen drinken:? en we hebben überhaupt nog geen 1 nacht doorgeslapen. Fles wordt ook vaak geweigerd. Los van weinig aankomen in gewicht en gewicht blijven bijhouden heeft de arts bij ons geen diagnose gegeven.
Met elke paar maanden wordt het beter, hopelijk voor jullie ook, maar t zou wel fijn zijn om te weten wat nou de oorzaak is.
herrylauu
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 jul 2023, 04:07

Re: Baby Darmproblemen rectaal spoelen

Bericht door herrylauu »

The term "rectaal spoelen" typically refers to rectal irrigation or enema, a medical procedure involving the introduction of liquid into the rectum and colon through the anus. This procedure is commonly used to cleanse the bowels or to administer medications.
tomusa0106
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 sep 2023, 05:32

Re: Baby Darmproblemen rectaal spoelen

Bericht door tomusa0106 »

Rectale irrigatie wordt meestal alleen uitgevoerd als dat nodig is en onder leiding van een arts of medische professional. Dit mag niet alleen worden gedaan, maar moet in een professionele medische omgeving worden gedaan.
cukinen
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 sep 2023, 12:58

Re: Baby Darmproblemen rectaal spoelen

Bericht door cukinen »

Hallo allemaal, er is mij verteld dat mijn zes dagen oude kind de gezichtskenmerken heeft van een kind met DS, maar niet in zijn voeten, handen of oren, maar dat hij hartproblemen heeft en weinig bloedplaatjes heeft. mij gaat over zijn ogen die enkele seconden opengaan en onmiddellijk draaien en sluiten, ik wil weten of dat verband houdt of dat het is gebeurd met hun baby's van een week oud, want de doktoren geven mij daar geen antwoord op, ik zou het zeer op prijs stellen die informatie
Plaats reactie